Gå til innhold

Arkiv

Åpningstider i jula

Kom innom og se på bibliotekets utstilling av julebøker, julefilmer, lydbøker og julemusikk.
Få inspirasjon og ideer. Nyt adventstiden med å høre på julemusikk eller lydbøker. Lån noen gode bøker og les gjerne julehistorier til barna.
Husk bibliotekets digitale tjenester:
BOOKBITES appen: Her kan man låne e-bøker og e-lydbøker.
FILMOTEKET OG FILMBIB: Vær obs på at du må logge deg inn med ditt lånekort og pinkode.
PRESSREADER : Les digitale aviser og magasiner fra hele verden, på en rekke forskjellige språk. Noen av de norske aviser er Aftenposten, Dagbladet og Dagsavisen. Du kan også lese tidsskrifter som KK, Allers, Se og Hør m.m. Av engelske utgivelser er The Guardian, Daily Mail, The Washington Post og The Observer.
FLIPP: Som låner i Tjeldsund bibliotek får du tilgang til over 90 magasiner og tegneserier.

NÅ skal biblioteket ha «Sommerles! for ungdommer og voksne også! (for alle over 13 år).

Hvert år får bibliotekaren spørsmålet fra voksne: hvorfor er det bare barn som får premier når de leser bøker om sommeren?! og kommentarer fra ungdomselever: Det er trist at de kan ikke være med lenger på Sommerles etter de er ferdig i 7. klasse.

I år skal ungdommer og voksne få være med på moroa! Bli med på “Sommerles for ungdommer og voksne”!

Kampanjeperioden: 1. juli til 31. aug.

 

Bli med på Sommerles 2023

Sommerles.no er en digital lesekampanje for 1.-7. klasse som varer fra 1. juni til 31. august. Elevene som skal begynne i 1. klasse til høsten er velkomne å bli med. På Sommerles.no kan du registrere bøkene du leser, samle poeng, få kule premier og lesetips, lese den eksklusive Sommerles-fortellingen, løse oppgaver og følge med på hva vennene dine leser! Vil du vite mer om Sommerles? Se https://altom.sommerles.no/

“Natt på biblioteket” – årets Sommerles-fortelling

Hver uke kommer et nytt kapittel om Asbjørn og Astrid. Man kan velge selv om du vil lese fortellingen på skjerm eller høre den som lyd. NLB har lest inn sommerlesfortellingen på bokmål og nynorsk. Lydfortellingene blir lansert på sommerles.no med ett nytt kapittel hver uke og er for alle som liker å lytte til en god historie. Hvis du har nedsatt syn, dysleksi og andre lesevansker, kan du låne lydbøker hos NLB.

 

 

Loga munnje! Les for meg! – bokgaver til samiske barn

I dette “Leseprosjektet”, får alle samiske småbarnsfamilier bokvesker i gave ved helsekontroll på helsestasjonen, eller ved besøk på biblioteket.

Sametinget har utviklet dette samiske Les for meg-prosjektet i tett samarbeid med Foreningen !les og Bokstart-programmet. Prosjektet bygger på samarbeid mellom helsestasjon og bibliotek i kommunen.

Bruk Bibliofilappen

Bibliofil-appen kan installeres på mobiltelefoner og nettbrett med
Android og iOS. Appen gjør det lett å finne frem til bibliotekets
tjenester.