Gå til innhold
  • 9. mai 2023

Sommerles.no er en digital lesekampanje for 1.-7. klasse som varer fra 1. juni til 31. august. Elevene som skal begynne i 1. klasse til høsten er velkomne å bli med. På Sommerles.no kan du registrere bøkene du leser, samle poeng, få kule premier og lesetips, lese den eksklusive Sommerles-fortellingen, løse oppgaver og følge med på hva vennene dine leser! Vil du vite mer om Sommerles? Se https://altom.sommerles.no/

“Natt på biblioteket” – årets Sommerles-fortelling

Hver uke kommer et nytt kapittel om Asbjørn og Astrid. Man kan velge selv om du vil lese fortellingen på skjerm eller høre den som lyd. NLB har lest inn sommerlesfortellingen på bokmål og nynorsk. Lydfortellingene blir lansert på sommerles.no med ett nytt kapittel hver uke og er for alle som liker å lytte til en god historie. Hvis du har nedsatt syn, dysleksi og andre lesevansker, kan du låne lydbøker hos NLB.

 

 

Til  foresatte
Sommerles.no er en nasjonal, digital sommerlesekampanje for alle barn i 1. – 7. klasse i regi av bibliotekene. Målet vårt er å få flest mulig barn til å lese mest mulig gjennom en lang sommerferie. Sommerles.no varer fra 1. juni – 31. august hvert år, og det er helt gratis å være med.

For å bli med går dere inn på Sommerles.no og lager en profil til barnet. Fordi barna er under 15 år, trenger de samtykke fra dere foresatte for å kunne delta. Barna må av samme grunn registrere seg med e-postadressen til en foresatt. Ved registrering oppgir dere navn, lånenummer, alder, kjønn og hvilket bibliotek dere hører til. Alle velger seg et kallenavn ved registrering, slik at man kan være helt anonym hvis man ønsker det.

Det skal være gøy å være med på Sommerles.no! For hver leste bok som registreres inne på nettsiden, samler barna poeng og går etter hvert opp i level. Dette får de digitale trofeer for, men også fysiske premier som kan hentes på biblioteket.

Sommerles har også en spesialskrevet fortelling av forfatteren Mari Moen Holsve, hvor to tøffe barn, Astrid og Asbjørn, drar ut på nye eventyr hvert år. Les gjerne fortellingen sammen, eller hør den som lydfil inne på Sommerles.no.