Gå til innhold
  • 2. juni 2022

Bli med på sommerens kuleste lesekampanje!

Fra 1. juni til 31. august kan barn fra 1. til 7. klasse delta på Sommerles.no. Førskoleelevene som skal begynne til høsten er velkomne å bli med.

Sommerles er en digital lesekampanje, og det er helt gratis å være med! Du lager en profil på Sommerles.no, registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver og kan følge med på hva vennene dine leser. Her kan du også lese en superspennende fortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve som kan bare leses av deltakerne. I år er Sommerlesfortellingen oversatt til både nordsamisk, sørsamisk og lulesamisk! Den kommer med nytt kapittel hver uke.  Et nytt kodeord legges ut i skranken på biblioteket.  For hver bok du legger inn, får du XP (poeng) og går etter hvert opp i level. Du kan lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneserier, eller du kan bli lest for – all lesing teller. Du får beskjed når du kommer opp i level 10, 20 og 30 at du har premier å hente på biblioteket.

For de barna som leser mye er det mulig å komme enda høyere i level. Biblioteket har derfor valgt å dele ut premier også på level 40, 50, 60, 70, 80 og 90! Vær oppmerksom på at det blir ikke gitt premievarsel i Sommerles når du kommer til disse levels. Gi beskjed til bibliotekaren at du har premier til avhenting.

Hvis dere trenger hjelp, spør bibliotekaren.  Så er det bare å lese i vei!

God sommer.